سوالات ونظرات مصرف کنندگان برنج شاکری در غرفه باسلام
سلام ،سپاسگزارم ،که محبت کردید نظرتان را ثبت نمودید برنج در زمان تبدیل کاملا الک میشه ، وبرنج هاشمی نسبت به برنج های دیگر بخاطر امیلوز مناسبی که دارد خوش عطر وطعم وپخت هست ، ولی اگر بخواهیم بویش کاملا احساس بشه باید کشت دوم باشد ،که تو لید برنج سالم که بدون استفا ده از سموم شیمیایی کشت دوم ،مشکل وهزینه ان بالاست ،اگر همین برنج را مجدا برنج سورتینگ بشه هزینه ان زیاد میشه و خرید ان در توان مصرف کننده نیست لذا اساس تولید برایمان سلامت برنج است و به همان غربال کارخانه اکتفا میکنیم ،و احساس کردید که برنج مورد پسند نبود با کمال میل انرا پذیرا هستیم راضی بودن شما برایمان مهمه خدا خیرتان بده ، انشاالله که همیشه سالم وتندرست باشید
امروز یک بسته برایتان میفرستم نظرتان را از نظر عطر وطعم وپخت اعلام کنید از نظر شکسته شدن برنج کامل عوامل مختلف دخیل هستند یکی نحوه حمل وضربهای که به ان وارد میشه ، گرما وسرما بعد از تبدیل ،فشاری که در اثر وکیوم به ان وارد میشه ، از نظر بو نسبت به برنج زمان وهم ردیف خود سنجیده میشه در زمان برداشت تابستان در کشت اول ،بین برنج هاشمی و طارم وکشوری وفجر وشیرودی ،برنج طا و وهاشمی در راس هستند ولی در درزمان کشت دوم برنج هاشمی وطارم خیلی عطر بیشتر ونمیشه دوتا را مقایسه کرد وبرنج هاشمی وامرالهی کشت دوم غیر ارگانیک هست کیلویی ۱۰۰ وعالی از نظر بو عطر وطعم ،ولی همین ارگانیک کیلویی ۲۵۰ است در تولید ما اصل بر محور سلامت وکشت دوم داریم که برداشت ما یک چها رم
برنج هاشمی غیر ارگانیک لذا تولید ان هزینه بره باز هم سپاسگزارم از توجه شما
چگونه شپشک برنج را از بین ببریم؟
اگر داخل برنج حشره یا شپشک برنج یافته اید باید برای جلوگیری از آسیب به برنج ها، با ترفندهایی این آفات را از بین ببرید و از ایجاد آن ها جلوگیری کنید.
حشره برنج یا شپشک برنج ، با نام علمی سیتوفیلوس اوریزائه ، آفت های ریزی می باشند که به برخی محصولات کشاورزی مانند برنج، گندم، غلات و ... حمله می کنند و از این محصولات به عنوان غذای خود استفاده می کنند. این حشرات از نظر پزشکی خطرناک نیستند و موجب عفونت نمی شوند ولی به مواد غذایی آسیب می رسانند.یافتن این آفت ها در برنج مشکلاتی برای پاک کردن برنج و درست کردن برنج به وجود می آورد. اگر مقدار زیادی برنج خریداری نموده اید و به آن شپشک زده ، نگران نباشید ، با خواندن این مطلب می توانید روش هایی برای رفع شپشک برنج ، پیشگیری از زدن این حشرات به برنج بیاموزید.
شپشک برنج چیست و چه شکلی دارد؟
شپشک برنج آفت ریزی است که اندازه آنها ۲ تا ۳ میلی متر و رنگ آن ها قهوه ای مایل به سرخ تا سیاه است. لارو شپشک به رنگ سفید شیری است و پا ندارد . شپشک برنج می تواند پرواز کند و در تاریکی جذب نور می شود.
این شپشک ها به غلات و برنج حمله کرده و سوراخ های ریزی را در آنها به وجود می آورند. شپشک بالغ با سرعت از جایی به جای دیگر پرواز می کند و حدود ۳۰ روز زنده می ماند . این حشره می تواند روزی ۴ تخم در مغز غلات می گذارد که لاروها پس از ۳ روز از تخم ها خارج می شوند.
یک شپشک در طول عمرش می تواند ۳۰۰ تا ۴۰۰ تخم بگذارد. لارو ابتدا به شفیره و پس از ۵ تا ۱۶ روز به شپشک بالغ تبدیل می شوند. این شپشک ها موجب ایجاد عفونت یا انتقال بیماری نمی شوند و نیش نمی زند.
چگونه شپشک برنج را از بین ببریم؟
اگر برجنتان به هر دلیلی شپشک زده می توانید با استفاده از روش های زیر شپشک برنج را از بین ببرید:
استفاده از تله های چسبناک
تله های چسبناک متنوعی در بازار وجود دارد.شپشک ها به علت اینکه جذب نور می شوند با ریختن برنج در سینی به اطراف پراکنده خواهند شد بنابراین در اطراف ظرف تله های چسبناک قرار دهید تا زمان فرار شپشک ها ، آنها به تله بچسبند و نتوانند خود را از تله رها کنند چون این آفت ها، زیاد قوی نیستند که خودشان را از نوار جدا کنند بنابراین با چسبیدن به نوارها می میرند.
استفاده از آب جوش
برای از بین بردن شپشک برنج در خانه می توانید آب جوش روی برنج بریزید زیرا آب جوش شپشک و تخم های آنها را می کشد. پس از مردن شپشک ها ، آنها در سطح آب شناور می شوند و خیلی راحت می توانید ب آنها را جدا کنید. با حرارت دادن برنج هم می توانید شپشک ها و تخم های شان را بکشید.
قرار دادن برنج در فریزر
برای از بین بردن شپشک برنج و تخم های آن، برنج چهار روز در فریزر بگذارید و پس از چند روز آن را در بیاورید و بسته بندی کنید.
استفاده از برگ بو یا چریش
یکی از بهترین راه ها برای از بین بردن شپشک برنج ، قرار دادن برگ بو و برگ چریش در برنج است که حشرات را از برنج دور می کند.
استفاده از میخک
برای دور کردن شپشک ها از برنج ، کمی میخک درون ظرف برنج بگذارید تا حشرات از بین بروند و از ورود آن ها به ظرف جلوگیری شود. گذاشتن کمی میخک در قفسه های نگه داری غذا یا آشپزخانه اجازه ورود شپشک را نمی دهد.
استفاده از جعبه کبریت
برای از بین بردن شپشک برنج از یک جعبه کبریت داخل برنج بگذارید . گوگرد کبریت ها حشرات را فراری می دهد زیرا این حشرات از گوگرد متنفر هستند.
گذاشتن برنج در آفتاب
اگر برنج تان شپشک زده برنج را زیر نور آفتاب بگذارید زیرا تابش آفتاب سبب دور شدن این حشرات می شود . برنج شپشک زده را روی یک پارچه تمیز زیر نور آفتاب پهن کنید. شپشک آفتاب را دوست ندارد و دنبال جای تاریک و مرطوب است بنابراین آفتاب سبب دور شدن شپشک می شود.
استفاده از قرص سیر یا قرص ضد بید
یکی از روش های از بین بردن حشره برنج استفاده از قرص سیر یا ضد بید است . این قرص را از داروخانه ها و عطاری ها تهیه کنید و درون برنج قرار دهید.
استفاده از قرص برنج ممنوع
قرص برنج یا فسفید آلومینیوم که بسیار سمی و کشنده است ، قابلیت تصعید شدن دارد و موجب از بین رفتن شپشک برنج می شود. بهتر است از روش های امن تر برای پیشگیری از حشره زدن برنج استفاده کنید و از این روش خطرناک استفاده نکنید . عرضه و فروش قرص برنج در تمام داروخانه ها و سم فروشی های ممنوع اعلام شده است.
عوض کردن گونی برنج
شپشک روی گونی برنج تخم گذاری می کند بنابراین پس از نابودی حشرات دوباره برنج را در گونی قبلی نریزید زیرا دوباره ممکن است در آن حشره رشد کند.
استفاده از سایر روش ها
برای از بین بردن حشره برنج می توانید درون ظرف برنج سنگ نمک، زنجبیل، سیر یا زرد چوبه قرار دهید.
پیشگیری از شپشک برنج
برنج را در محلی خشک و خنک نگه داری کنید زیرا شپشک برای رشد و تولیدمثل به مکان تاریک، گرم و مرطوب نیاز دارد.
برنج را در یک قفسه که با زمین ۲۰ سانتی متر فاصله دارد، طوری قرار دهید که هوا در آن جریان داشته باشد.
گونی برنج را به دیوار تکیه ندهید زیرا این گونه هوا در آن جریان نخواهد داشت.
گونی های برنج را روی پالت های پلاستیکی قرار دهید.
تعداد زیادی گونی برنج را روی هم نگذارید زیرا گرما موجب رشد حشرات می شود.
برنج را در جای مرطوب و در آشپزخانه و اتاق هایی که در آن درب حمام قرار دارند ، نگذارید.
برنج را باید در جایی نگه داری کنید که در ساعاتی از روز نور کافی خورشید در آن بتابد اما برنج نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار بگیرد.
گونی های برنج را در معرض باد مستقیم کولر قرار ندهید زیرا باد موجب خورد شدن دانه های برنج هنگام پخت می شود.
احتمال رشد حشرات در برنج های کهنه بیش از برنج تازه است بنابراین بهتر است برنج های تازه که برای آخرین سال زراعی هستند را بخرید.
مکان های نگه داری برنج را هر سال بشویید و با حشره کش سم پاشی و ضد عفونی کنید . بعد از سم پاشی یک تا دو روز از انبار نباید استفاده شود.
حشره برنج نسبت به بوی سیر حساس است پس چند بوته سیر در لابه لای برنج قرار دهید.
هنگام خرید برنج دقت کنید که برنج شپشک نداشته باشد.
شپشک برنج هنگامی به وجود می آید که از برنج معمولا تا مدت ها استفاده نشود پس برنج را در اندازهٔ کم بخرید.
برنج را در ظرف های فلزی، شیشه ای یا پلاستیکی دردار نگهداری کنید.
فلفل چیلی خشک شپشک را دفع می کند ، می توانید چیلی را درون پارچه یا پوشش نازکی قرار داده و در ظرف برنج بگذارید.
نمایشگاه دستاوردهای توليدات دانش بنیان شهرستان محمود اباد مورج پنجم ابان ۱۴۰۱
برنج ایرانی در واقع یکی از محصولاتی است که طرفداران زیادی دارد و در سفره های ایرانی با عطر و طعم خاصی که پس از پخت به ارمغان می آورد به عنوان یکی از غذاهای اصلی نقشی مهم ایفا می کند. از این رو انتخاب بهترین برنج ایرانی از نوع باکیفیت و خوش پخت آن می تواند تاثیر زیادی در تهیه یک غذای خوب داشته باشد. ویژگی های مهمی از قبیل عطر و طعم برنج، دانه بلند بودن آن و ظاهر مناسب برنج همین طور پخت مطلوب می تواند به عنوان مشخصه های بارز در شناخت کیفیت برنج تلقی شود.
انواع برنج ایرانی که در شمال کشور کشت می شوند دارای ویژگی های متمایز و منحصر بفردی هستند که با شناسایی ویژگی های هر کدام می توان بهترین انتخاب را از میان آنها برگزید و با قیمتی مناسب این محصول را خریداری نمود در واقع خرید برنج نه تنها برای مصارف شخصی بلکه برای رستوران ها نیز اهمیت ویژه ای دارد و مشتریان رستوران هایی با سرو غذاهای سنتی ترجیح می دهند که برنج ایرانی باکیفیت استفاده کنند. بهترین برنج های ایرانی در انواع مختلف در دو دسته برنج محلی و پرمحصول قرار می گیرد و شناخت مشخصات هر کدام می تواند کمک شایانی به خرید مناسب تر این محصول کند.
بهترین برنج عطری ایرانی
برای خرید برنج مناسب بهتر است که به ویژگی های مختلفی از آن توجه شود که این ویژگی ها شامل:
برنج هایی که دانه های خشک و سفت تر دارند بهتر هستند.
برنج کهنه تر به عبارتی برنجی که زمان زیادی از برداشت آن گذشته کیفیت بهتری دارد.
برنج خوب و مرغوب به رنگ بلوری مات و عاج مانند دیده می شود.
برنج باکیفیت نباید بوی کهنگی بدهد و یا کپک زده نباشد.
به هر میزان دانه های برنج یکدست و هم اندازه باشند نشان از مرغوب بودن برنج است.
می توان برنج را امتحان کرد و اگر دانه برنج به سختی با دندان خرد شود و سفت باشد نشان دهنده خوب بودن برنج می باشد.
روش نگهداری برنج به شیوه ای صحیح به دور از نم و رطوبت و هوای خنک همین طور افزودن سیر و کمی نمک سبب ماندگاری بهتر و حفظ کیفیت آن می شود
با استفاده از روش ها کردن و دمیدن بخار دهان به مقداری از برنج که در مشت خود می گیرید می توانید عطر و بوی مناسب آن را امتحان کنید.
برخی از انواع برنج ایرانی که دارای ویژگی های مناسبی به لحاظ عطر و طعم و همین طور خوش پخت بودن دارند، و در واقع بهترین برنج ایرانی محسوب میشوند، شامل:
برنج هاشمی:وطارم
این برنجها دارای دانه های بلند و از انواع برنج های خوش پخت می باشد و با داشتن ساختار مناسب و پخت مطلوب طرفداران زیادی دارد. این برنج کیفیت بالایی دارد و در دسته برنج های گرم قرار می گیرد. برنج هاشمی وطارم در رده برنج ارقام صدری قرار می گیرند و به عنوان بهترین برنج ایرانی در زمره محصولاتی مشابه خود رده بندی می شود
این برچسبی که بر روی بسته ها نصب شده شامل نام تجاری تولید کننده وشماره مجوز ارگانیک واستاندارد ، و پروانه تولید ، به همراه ادرس محل تولید وتوزیع میباشد . شش بنر کوچک که از مزرعه ای است که برنج سالم تولید میشود
اولی دستگاه نشا درحال نشا مکانیزه که کویای کشت مکانیزه است
دومی دستگاه وجین که علف هرز را ازبین میبرد
سومی تله فرمون برای شکار پروانه نر و باعث عقیم شدن تخم میشود
چها رم، تله نوری که باعث جذب شب پره وشکار ان میشود
پنجم مرحله مبارزه بیولوژی و از بین بردن تخم پروانه ساقه خوار بوسیله زنبور تریکوگراما است
همچنین ارم استاندارد که نشان محصول سالم با شماره مجوز است . و دومی ،ارم محصول زیستی ایران که مورد تایید انجمن ارگانیک ایران است
همه عکسها به عنوان مستند از همان مزرعه تولید برنج سالم با ادرس وموقعیت مکانی ذکر شده در وبسایت برنج شاکری است . تا شما مصرف کننده عزیز ، با اطمینان ، از برنج سالم استاندارد. استفاده کنید . وبا حمایت خود از محصولات سالم ، مشوقی باشید . برای گسترش کشاورزی بر محور دانش وتولید محصولی سالم در جهت ارتقای سلامت جاممه
،با ارزوی صحت وسلامت وعمر طولانی همه شما هم وطنان عزیز ایران اسلامی
و
برنج هاشمی است به خاطر عطر وطعمش در صدر برنجهای ایرانی قرار دارد وبه جهت قد وپخت راحت ان اشپزها استقبال بیشتری می کنند
دلیل یگر به خاطر مقاومت ان به افات وتنش ها وبیماریها است .لذا از سموم کمتری مصرف میشود
علی الخصوص اگر کشاورزی بر اساس دانش بنیان و تولید محصول سالم و مطابق با استاندارد و محصول زیستی ایران باشد به عنوان برنج ارگانیک شناخته میشود یعنی برابر استاندارد IS11000 که بدون استفاده از سموم تولید میشود